zondag 31 december 2017

Fedde luistert ... Braincasket - Ratchet of Perdition (7,8/10)

Braincasket - Ratchet of Perdition (2017)

Als Temple of Eternity bracht de band al 4 EP's/promo's uit en later als Braincasket een mini-cd, een demo en een 4-way split LP. Begin dit jaar (2017) kwam hun debuutalbum uit. Ze zijn al sinds 1998 actief en verdienen dus respect en support! 2 punten!

Omdat ik toch wat te zeiken moet hebben: het hoesje waarin 'Ratchet...' geleverd wordt, is zo gammel als gekookte spaghetti. -0,2.

Maar dan die oorstrelende geluidsgolven... Van old school death, naar brutal en via een topping van slam en een spaarzame solo terug naar recht in je raap. Bam! De twee brullende viespeuken op zang, worden feestvreugde verhogend ondersteunt door de piggy screams van Gerard "Côte d'Aver" Frijlink. En bij songtitels als 'Decapitation Wound Fuck' of 'Syncopathic Bowel Movement' kun je je vingers aflikken. En natuurlijk ontbreekt de klassieker 'Anger From The Soul' niet. Op zich niets nieuws onder de zon, maar wat een genot! +6.

Eindscore: 7,8 punten. Buy or die.

https://www.youtube.com/watch?v=LGp5XBIePSk

https://www.facebook.com/Braincasket/




(reeds gepubliceerd op 22 oktober 2017)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

AnVision - Love & Hate (8,3/10)

Via BigBadWolf Records ontving ik een prachtige digipak van AnVion's nieuwe album 'Love & Hate'. De tegenstelling in de tite...