zondag 19 januari 2020

Sadotank - Hammer Of Hell (7,9/10)

Ah, eindelijk een nieuw album van herrieschoppers Sadotank! Helaas... op 'Hammer Of Hell' staan maar drie nummers die we nog niet kenden, de rest is rechtstreeks van de sublieme voorganger 'Black Thrash Assault' (2014) overgenomen. En hoewel deze schijf heerlijk wegluistert, is dat toch een kleine smet op de feestvreugde. -0,1 punt.

Het artwork ziet er prima uit en de sound is helemaal in orde. Daar gaan we verder geen woorden aan vuil maken: +2 punten.

Opener 'Insane Supremacy' lijkt wel een schoolvoorbeeld van een vette metal track. Even een openingsriff aanhalen en dan het gas er vol op. Gierende gitaren, snerende vocals, aanstekelijke backings en een priemende lead. Binnen drie minuten is alles platgewalst en sluit men gecontroleerd af. +2.

Als 'Raped By Demons' aanvangt, lijkt er wel een eskader Stuka's op te doemen. Zodra de dreigende duikbommenwerpers hun neus naar onderen sturen is er geen houden meer aan: doeltreffende gitaarsalvo's en immer ratelende drums maaien alles omver. +2.

Titeltrack 'Hammer Of Hell' heeft nog de meeste noten op zijn zang. Wat een oorwurm van een melodie! Heerlijk ingebakken in de inmiddels bekende overige ingrediënten, zoals snelle drums en clichématige teksten. Dit gaat er in als zoete koek. +2.

Eindscore: 7,9. We want more!

https://www.facebook.com/SADOTANK/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

AnVision - Love & Hate (8,3/10)

Via BigBadWolf Records ontving ik een prachtige digipak van AnVion's nieuwe album 'Love & Hate'. De tegenstelling in de tite...