maandag 12 november 2018

Murder Intentions - Conception Of A Virulent Breed (7,7/10)

Af en toe koop ik een cdtje, puur op het oog: logo, artwork, titel en - indien van toepassing - het label waarop iets uitgebracht is zeggen vaak wel wat. Soms koop je een rotte appel of een kat in de zak, maar soms is het een schot in de roos. In deze episode van "op goed geluk": Murder Intentions - Conception Of A Virulent Breed...

Bijna onleesbaar logo: check. Titel met moeilijk woord: aanwezig. Mastering door Robbe K. Distributie in de VS door Sevared Records. Dit kan haast niet missen. En inderdaad is deze EP (2011-2012) gevuld met heerlijke brutal death metal. 4 punten.

Dit Belgische clubje moordlustigen heeft twee zangers. Eéntje voor de putgrunts en ééntje voor de meer hardcore benadering. Drummer Marijn de Borggrave timmert alles vakkundig aan elkaar en hier en daar horen we een sample voorbij komen. De instrumentale opener komt aan het einde van track vijf terug, wat de cirkel mooi rond maakt. Dit zal niet snel vervelen. +5.

Oeps, te snel geoordeeld... Track zes is een meer dan zes minuten durende brij van noise, die na een minuut toch echt wel strontvervelend begint te worden. Jammer dit. -1,3.

Eindoordeel: 7,7. Een zeer kundig uitgevoerde exercitie, waarbij een overbodige afsluiter een beetje roet in het eten gooit.

www.facebook.com/total.decay




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

AnVision - Love & Hate (8,3/10)

Via BigBadWolf Records ontving ik een prachtige digipak van AnVion's nieuwe album 'Love & Hate'. De tegenstelling in de tite...