vrijdag 21 september 2018

Trumpets Of The Apocalypse - Stabbed To Death With A Flagpin (7,2/10)

Twee boze witte mannen nemen hun muzikale wapens op voor een flink potje Trump-bashing. Het is weer eens wat anders dat grommen over ingewanden, krijsen voor vadertje satan of het bezingen van draken en metaal. Niet dat het onderwerp ons echt kan boeien (not my president), maar Sietze en Bart menen het met elke vezel in hun lichaam. 2 punten.


Saai wordt dit schijfje met hardcore-metal crossover nooit. In een half uurtje komen er acht eigen nummers en een M.D.C. cover voorbij razen, waarin veel uitspraken van het leidend / lijdend voorwerp verwerkt zijn. In 'Trump-care' tilt de blonde zakenman zelf het refrein zelfs naar hitgevoelige hoogtes: "No, no, no... I don't care". Ook de NRA en Onkel Adolf doen een duit in het zakje. Gastbijdragen van Joey Sado (Sadotank) en Bülent Killi vormen de chocolaatjes op de slagroom op de taart. +3.


Verwacht geen gladde productie, driedubbele gitaarharmonieën of uitgesponnen eclectische epics. 'Stabbed To Death...' klinkt gewoon alsof Trumpets Of The Apocalypse live in je woonkamer staat te spelen. Je kunt het zweet bijna ruiken. Old school, straight in your face. +2,2.


Eindscore: een mooie 7,2. Onder andere verkrijgbaar bij http://www.bigbadwolfrecords.nl/ op tape en cd.


https://www.facebook.com/trumpetsapocalypse



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

AnVision - Love & Hate (8,3/10)

Via BigBadWolf Records ontving ik een prachtige digipak van AnVion's nieuwe album 'Love & Hate'. De tegenstelling in de tite...