zondag 4 maart 2018

Liveverslag: Metalslag Vol.3 @ Burgum (03-03-2018)

De eerste muziekavond in het nieuwe Kiehool begint goed met Metalslag Vol.3. Het is nog even wennen aan het 'nieuwe' pand Landgoed Glinstra State, maar parkeren voor de deur is wat mij betreft alvast een verbetering.


Stormpilots trapte sterk af met Zweeds klinkende melo thrash (death). Helaas bleek al na het eerste nummer dat dit eerste optreden van de band met hevige turbulentie gepaard zou gaan. Simpelweg nog niet voldoende vlieguren, maar we houden hen in de gaten.
https://www.facebook.com/stormpilots/


Dat een band in vier maanden aanzienlijk kan groeien door veel te spelen bewees Proclaim. In december zagen we een wat rommelige set, vanavond hadden we niets aan te merken op hun proggy metal.
https://www.facebook.com/bandProclaim/


De drumcomputer van I Am The Crown heeft armen en benen gekregen en daarmee de band een lekkere zwarte smoel. Doordachte black metal die nu niet meer komt aanwapperen, maar over je kloten fietst. Lekker!
https://www.facebook.com/iamthecrown/


WTF? Welke onverlaat heeft Between the Buried and Me, Muse en Nirvana met al die elektro in de blender geduwd? We krijgen deze opmerkelijke smoothie geserveerd met een dikke gele snotkoker voor het juiste "fuck you, we won't do what you tell us" effect. Cosmute kwam, ontzag niet en overrompelde.
https://www.facebook.com/cosmute/


Tijdens de set van Angelic Forces was ik in mijn hoofd continue ergens anders. Zanger Harold de Vries is m.i. dan ook dé stem van Methusalem. Tevergeefs hoopte ik op 'We're Riding Out' of 'Frisian Metal Warriors'. Prima set, van een prima band die prima heavy metal brengt.
https://www.facebook.com/angelicforcesband/


Industrial is niet zo mijn ding, dus tijdens Polter stond ik tactisch opgesteld bij de uitgang om weg te kunnen glippen. Drie kwartier later stond ik daar nog en vroeg zanger Joey Ferwerda wat ik er van had gevonden: "best wel vet", moest ik bekennen. Ideaal voor hen die op zoek zijn naar een pisnijdige variant op Rammstein.
https://www.facebook.com/polterofficial/



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

AnVision - Love & Hate (8,3/10)

Via BigBadWolf Records ontving ik een prachtige digipak van AnVion's nieuwe album 'Love & Hate'. De tegenstelling in de tite...