donderdag 22 maart 2018

Black No.1 - It's Night Again (7,6/10)

Waarschuwing: headbanggehalte is nul komma nul. Bij Black No.1 draait het met name om zang (m/v), bass en toetsen. Weinig rock / metalbands weten iets moois neer te zetten met zo weinig ruimte voor gitaar: bijzonder. 1 punt.

Een paar hoogtepunten: het übervette openingsriff van 'Oxygen', het gevoelige 'Never Let Go' en de goed gedoseerde toetspartijen die bijna elke song naar een hoger niveau tillen. +3.

It's Night Again is het meest behapbare album wat ik ooit gehoord heb. De speeltijd (35 min.) is niet veel te kort en zeker niet te lang. Er is goed nagedacht over de trackvolgorde. Muziek en artwork zijn ingetogen, maar niet saai. De productie is glashelder. +4.

Dat behapbare heeft ook een keerzijde... Een heerlijke bitterbal is nu eenmaal geen complete maaltijd. -0,9.

Het album sluit af met de Black Sabbath-cover 'Paranoid', een obligaat nummer wat iedere derdegraads k*tband uit kan kakken? Gelukkig kneed Black No.1 het om in hun eigen stijl, een beetje zoals The Wounded 'Smells Like Teen Spirit' ooit aanpakte. De zielsnijdende solo (de enige op de hele plaat!) duurt echter veel te kort. +0,5.

Eindscore: 7,6

o.a. verkrijgbaar bij Big Bad Wolf Records
https://www.facebook.com/Bigbadwolfrecords/?ref=br_rs

https://www.facebook.com/frisianblackno.1/


1 opmerking:

AnVision - Love & Hate (8,3/10)

Via BigBadWolf Records ontving ik een prachtige digipak van AnVion's nieuwe album 'Love & Hate'. De tegenstelling in de tite...